2 Mart 2009 Pazartesi

ACEMİ ARICI ARILARINI ÖLDÜRÜR




Arıların yerlerini değiştirmem,arıların ölümüne sebep oldu.Daha önce kovanların yerlerini nasıl değiştirdiğimi anlatmıştım.
Arıları taşıyınca bir hafta kapalı tuttum.Eski arılığa üç tane,arısı az olan kovan bıraktım ki geri dönen arılar girer diye düşünmüştüm.Bu kadar çok arının da döneceğini düşünmemiştim.
Yaptığım acemiliğin karşılığı yukarıdaki resimlerde görünüyor.
Geri dönen arılar içinde dört çerçeve olan kovana girmişler.01.03.2009 günü kovanı açtımki, kovanda yaklaşık 10 çerçevelik ölü arı var.Kovandaki balı bitirmişler,açlıktan ölmüşler.Çok üzüldüm ama giden geri gelmiyor.
Akşamdan arıların çıkış kapılarını açtım,gece saat 24.oo'te Ankara'ya gittim.Bursa'dan Ankara'ya kadar kar yağışı vardı.Bursa'da da havaların yağışlı olacağını,arıların dışarı çıkamayacağını düşünmüştüm.Ankara'dan eşimi arayıp hava durumunu ve arıların durumunu sordum.
Eşim, havanın güneşli olduğunu arıların,eski yerlerine geri döndüklerini söyledi.Ankara'dan döndükten sonra havaların soğuması,yağmurun başlaması arılara bakmamı engelledi.Bunların hepsi bahane.''Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur''
Arıları öldüren tamamen benim acemiliğim.

1 yorum:

muratakın dedi ki...

Şenol Bey:
herkesin başına gelebilir acemilikle ilgisi yok.
Hava durumu arı bakımı için uygun olmuyor kayıplar olabiliyor.
Bu da deneme sonucu öğrenme oluyor
Yinede geçmiş olsun.
yenisi yerine gelir.
Saygılar.