KOKULU ÜZÜMDEN PEKMEZ YAPMA
Arılardan dolayı pekmezi gece yaptık.Pekmez pişerken balları süzdük.Gece saat 3'e kadar çalışmamız devam etti.İlk defa üzüm pekmezi yaptık,ama çok güzel oldu.Sadece üzüm ve biraz su karıştırarak yaptık.Tamamen doğal oldu.Pekmez yapanlar,pekmez toprağı kattıklarını söylüyorlar.Biz hiçbir şey katmadık.
Yaklaşık olarak 7 kg pekmezimiz çıktı.
Kazanda pekmez ağdalanmaya başladı.Ağdanın oluşması pekmezin kazandaki son aşaması.
Üzüm suyu süzülerek kazana kondu.
Üzüm şırasını süzekten geçiriyoruz.
Üzümün şırası.
Üzümü süzmek için kullandığımız sepeti eşim yaptı.
Üzümün suyunu çıkarmak için düzeneğimiz olmadığından,ellerimizle sıkarak ezdik.
Pekmez yapılacak daha çok üzüm var.
Kazanda pekmez ağdalanmaya başladı.Ağdanın oluşması pekmezin kazandaki son aşaması.
Üzüm suyu süzülerek kazana kondu.
Üzüm şırasını süzekten geçiriyoruz.
Üzümün şırası.
Üzümü süzmek için kullandığımız sepeti eşim yaptı.
Üzümün suyunu çıkarmak için düzeneğimiz olmadığından,ellerimizle sıkarak ezdik.
Pekmez yapılacak daha çok üzüm var.
Daha başka şeylerde yapacağız.
2 yorum:
dayi helal olsun sana pekmez da pişurdun allah ğız tadıylan yedrmeyi nasıp etsin bereketli olsun bende yalovada yaparıp pekmezi orda yerim var bu sene daha yapmadım
Yunus Bey sağ olasın.Bu yıl pekmez işi dut ile başladı,kokulu üzümle devam ediyor.Üzüm bitmedi.Tekrar yapacağız.
Yorum Gönder