27 Kasım 2008 Perşembe

2008 YILINA AİT ALTI AYLIK BÖLÜMÜN RAPORU

Kovan olarak söylersem36 kovan arım var.Analı söylersem 37 ana var.Kışa bu şekilde girdiler.Kıştan nasıl çıkarlar bilmem.En az olan iki çerçeve,en fazla olan 8 çerçeve.
Yaklaşık olarak 100 kg bal aldım.
Benim 8 kovandan 5 tanesi işe yaradı.Bir tanesi hiç gelişemedi ,yok oldu.Bir kovanım ana değişti gelişemedi.Diğer kovanı da ikiye böldüm.Kısacası16 tane oğul aldım,12 tane bölme yaptım.İki tane anayı(Dağ Güzeli) Halil Bey getirdi.Diğer analarda 2007 yılından kalma.37 anayla kışa girdim.

ARILARIN EKİM AYI DURUMLARI
















SU BASKINI

15.6.2008 günü öğleden sonra dolu ile karışık yağmur başladı.Bir saatten fazla devam etti.Benim kulübenin içi,dışı, su doldu.Kovanlar yerden 50cm yüksekte olduğu için sudan kurtuldular.Yağmur yarım saat daha devam edeydi arılar suya karışırdı.
Aşağıdaki resimler konuyu daha iyi açıklıyor.



Eşyalar suda yüzüyor.





Bahçenin batısından geçen su kanalının kenarındaki duvarı 40 cm daha,beton dökerek yükseltiyorum.Çalışmalar devam ediyor.








ARILIĞIMA YENİ KATILANLAR

Arı sayısı çoğalıyor ama boş kovanım kalmadı.Ballıkların altına tahta çakarak,yeni kovanlar oluşturdum.Bir kovanı üçe böldüm,bir kovanı ikiye böldüm.küçük oğulları bu kovanlara yerleştirdim.Üç bölmeli kovanın bir tanesi ana kaybetti;yandaki ile birleştirdim. Biri iki çerçeve,diğeri 3 çerçeve olarak kışa girdi.Bakalım kışı çıkarırlar mı?





İLK OĞULUN KOVANA ALINMIŞ HALİ

.Arı sayısı arttıkça bende seviniyorum.Diğer ballık eklediğim kovanlarda oğul vermeye başladılar.Üç tane oğul aldığım gün oldu.Tabiki ben bölmeye devam ediyorum.Arı sayısı gittikçe çoğalıyor.
Bu yıl aldığım ilk oğul.Bu resimler mayıs ayında yayınlanmıştı.
Konu ile ilgili olduğu için buraya tekrar aldım.

İLK OĞULUN MEŞE FİDANINDAKİ GÖRÜNTÜSÜ

Günlüğümü en son 25 .5.2008 tarihinde yazmıştım.İşlerimin yoğunluğundan uzun süredir yazamadım.Çektiğim resimleri ekleyerek kısa bir değerlendirme yapacağım.
Sezona kaç kovanla girdiğimi,kovan sayısını kaça çıkardığımı,ne kadar bal aldığımı yazmaya çalışacağım.

Mayıs ayına 8 kovan arıyla girdim.Bunların hepsi geçen yıldan.Dört kovandan bal almak için kat attım.Katları kuluçkalık sıkışmadan ekledim ki;oğul vermesinler. Ballık eklediklerimden biri 11.5.2008 günü oğul verdi.Oğul veren kovanda ana memeleri çok fazla.Ana memelerini ikişer çerçeve olacak şekilde bölme yaptım. Bu kovanı gözden çıkardım.